Fösingsmåla aktiviteter


Fösingsmåla


Fösingsmåla är en vacker liten by omgiven av sjöar, stora skogar och ängar. Sjöarna är utmärkta fiskesjöar och några har dessutom en utbyggd badstrand. Det finns gott om vilt i området och till och från kan man se en vild älg eller örn i närheten. I många sjöar kan man hyra båt för fiske eller bad.


Det är bara en halv timmes körväg till Smålands glasrike med många fina glasbruk och ca en och en halv timmes körväg till Kalmar och Öland.

 

Örloggsstaden Karlskrona med sina många museer och historiska byggnader som dessutom har utnämnts till ett av UNESCOS’s världsarv når man på ca 1 timme med bil. Karlskrona har en stor skärgård med många öar och mycket vacker natur. Det är en av de sista stora svenska skärgårdarna som ännu inte är exploaterad och därför har den fortfarande kvar sin ursprungliga natur och charm. På öarna Sturkö och Tjurkö har tidigare stenbrott och fiske varit en stor näring och man kan fortfarande se bevarade lämningar efter den verksamheten. I Karlskrona skärgård finns många fina havsbad.


Till Djupasjöns almänna badplats är det 5 kilometer. Badplatser finns också bl.a. i Dångebo (10 km), Konga (15 km) samt vattenparadiset Kaskad i Tingsryd (33 km).